Παρουσίαση


CruiseΟ Λιμένας του Πειραιά αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια εντός της Μεσογείου, διαθέτοντας 11 θέσεις ταυτόχρονης πρόσδεσης (παραβολής) πλοίων και έχοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των μεγαλύτερων πλοίων του είδους.

Για την εξυπηρέτηση των επιβατών εξωτερικού λειτουργούν δύο Σταθμοί Επιβατών Εξωτερικού, στους οποίους λειτουργούν καταστήματα αφορολογήτων ειδών, Τουριστική Αστυνομία, Τελωνείο και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες για τους επιβάτες.

Στους σταθμούς λειτουργεί υπαίθριο γκαράζ για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων.

 

Η διακίνηση από τους χώρους πρόσδεσης προς τους Σταθμούς Επιβατών γίνεται με μεταφορικά μέσα που διαθέτει ο Οργανισμός.

Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί έναν πολύ σημαντικό και ελκυστικό προορισμό κρουαζιεροπλοίων στη Μεσόγειο.

Η ΟΛΠ Α.Ε. επιδιώκει σταθερά την προσέλκυση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς στο χώρο της κρουαζιέρας η οποία είναι πολλαπλώς επωφελής για την εθνική οικονομία δημιουργώντας παράπλευρες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας το τουριστικό συνάλλαγμα.

  • 11 θέσεις πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων
  • 2 επιβατικοί σταθμοί
  • 170 θέσεις πούλμαν
  • 1 ελικοδρόμιο

 

Επιβατικοί Σταθμοί Κρουαζιέρας

Επιβατικός Σταθμός Εξωτερικού Α

 

Αναψυκτήριο- Γραφείο τουρισμού και εξυπηρέτησης πελατών.- Κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής-Θυρίδες φύλαξης αποσκευών-Λιμενικό Τμήμα-Τουριστική Αστυνομία-Duty free

 

Επιβατικός Σταθμός Εξωτερικού B

O νέος επιβατικός σταθμός "Θεμιστοκλής" εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2013. Με δύο ξεχωριστές αίθουσες (αφίξεων/ αναχωρήσεων) και συνολική έκταση 5.400 τ.μ. παρέχει άνετους χώρους για τη μετακίνηση των επιβατών και των αποσκευών τους.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Terminal

Επικοινωνία:  (210) 4060905 - 4550236 - 4550328, FAX: (210) 4550271